Hitlerovy obrazy

26.11.2008 15:20

Hitlera jako diktátora zná asi každý...ale kdo ví o jeho mládí které bylo naplnění osobními neúspěchy?- nedokončí střední školu a v době kolem dvacátého roku svého života se živil jako dělník a pouliční umělec (jeho nevyplněnou ambicí bylo stát se malířem,), přespával po parcích a stravoval se v chudinských vývařovnách.

Jeho sen stát se malířem se -ač po jeho smrti- uskutečnil. To si alespoň myslí lidé v jihoanglickém Lostwithielu, kteří byli ochotni za 21 akvarelů a skic, které Hitler namaloval v průběhu první světové války v Belgii, zaplatit téměř pět miliónů korun (v přepočtu cca 25 000 liber). Tyto malby se našly až po šedesáti letech v Belgii.

zdroj www.novinky.cz: LONDÝN - Krabice s akvarely francouzských krajinek se našla na půdě jednoho domu v Belgii, kde je zřejmě v roce 1919 nechala při návratu domů rodina válečných uprchlíků z Francie.

Hitler je namaloval pravděpodobně během zimních měsíců, které v letech 1916 až 1918 trávil jako desátník německé armády ve francouzském městě Le Quesnoy poblíž hranic s Belgií.

Obrázky nesou signatury "AH" nebo "Adolf Hitler", podle znalce jsou ale méně kvalitní než další známá Hitlerova díla. Dosud nejvyšší ceny dosáhl jeden Hitlerův obraz při loňské aukci, když za něj německý zájemce zaplatil 11 000 eur (313 000 Kč).

Hitlerovy obrazy se již v minulosti dražily, nynější kolekce maleb německého nacistického vůdce je ale jedna z největších, jaké se dostaly na trh.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.